Ondernemers

 

Onderstaande ondernemers uit de regio bieden hun waren aan in onze winkel:

 
 
 
 

Berne Abdijbier uit Heeswijk-Dinther

De Abdij van Berne heeft een enorm rijke historie die zelfs teruggaat naar het jaar 1134. Daarmee is de Norbertijner abdij de oudste nog bestaande kloostergemeenschap van Nederland. Vanaf de beginjaren van de orde werd er al bier gebrouwen en op de huidige abdij te Heeswijk was er een brouwhuis vanaf 1634.Het enige Nederlandse Norbertijnenbier van de oudste nog bestaande abdij van Nederland, Abdij van Berne anno 1134. Bovengistend bier met nagisting op de fles, naar eigen recept op beperkte schaal gebrouwen door Stichting Berne Abdijbier bij een bevriende abdij. In de Firma Streek zijn deze abdijbiertjes te koop. De opbrengst zal ten goede komen aan de eeuwenoude Norbertijnen orde van Abdij van Berne.

website
 
 

Brabant Zuivel.nl uit Reek


Aan de Heijtmorgen in Reek hebben Joost en Angela samen met hun vier zonen een melkveebedrijf. Op dit bedrijf wordt de keten zo kort mogelijk gehouden door melk van de koeien , die met eigen ruwvoer gevoerd worden, op het eigen bedrijf tot verschillende heerlijke zuivelproducten te verwerken. Deze (h)eerlijke producten komen rechtstreeks van de boerderij van de familie Van Casteren.

 

website
 
 

Carrousel Groen uit Schaijk


Carrousel Groen uit Schaijk is een plaats waar mensen met een ondersteuningsvraag een zinvolle
dag invulling krijgen. Onder de naam “Lekker anders” worden er prachtige ambachtelijke producten zoals taarten,
chocolade, schuimpjes en koeken gemaakt. Niet alleen worden hier eetbare dingen gemaakt; ook kaarsen en houten producten worden gemaakt door deze buitengewone mensen.
In de firma Streek zijn een groot aantal van deze producten met een bijzonder verhaal te koop.

website
 
 

De bakkers Lamers

 

 

Bakkerij Lamers is een familiebedrijf waar Lizzy, Harm, Bart en schoondochter Ilse Lamers de scepters zwaaien. Zij blijven de visie bewaken van hun ouders, die het bedrijf 40 jaar geleden zijn gestart.

Die visie is: kwaliteit maken in alle facetten. Bij elk product is het belangrijkste uitgangspunt: het moet lekker zijn. Door tijd te stoppen in alle producten, goede grondstoffen en pure ingrediënten te gebruiken komen zij tot deze heerlijke producten. En hoe kan dit beter getest worden dan door te proeven! Dat kan nu ook in de Firma Streek; Elke vrijdag en zaterdag is het brood van Bakker Lamers vers te kopen in de Firma Streek. De rest van de week is dit brood vanuit de diepvries te koop. Iets wat tegenwoordig heel goed kan.

Voor maatwerk kan voor donderdag uit een lijst met ruim 20 toppers brood, broodjes en diverse verse producten besteld worden en kan dit op vrijdag of zaterdag in de kruisstraat 18 opgehaald worden. De lijst is hieronder in te zien

Bestellijst Bakker Lamers invullen kunt u in onderstaande lijst

Bestellijst Lamers A4

 

website
 
 

De Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther

Gedreven door de kracht van water & wind
Deze unieke combinatie van een watervlucht-korenmolen en een water gedreven oliemolen vind je nergens in Europa.

Bezoek De Kilsdonkse Molen. Een prachtig cultuurmonument dat zijn oorsprong vindt in de 13e eeuw, gelegen in het groene beekdal van de Aa.

Zeer interessant is de koppeling van de watervluchtmolen en de oliemolen. Een indrukwekkend staaltje vernuft en vakmanschap uit de Nederlandse molengeschiedenis.

Wij bieden u:

  • Rondleiding molen
  • Fluisterboot van Kilsdonkse Molen naar Kasteel Heeswijk vv
  • Kanovaren
  • Trouwen
  • Vergaderen
  • Genieten van een drankje of hapje in Bezoekerscentrum of terras
website
 
 

De kleine Heerlijkheid in Horssen

Wijngaard De kleine Heerlijkheid ontvangt groepen op afspraak voor een gezellige rondleiding.

De wijngaard is in 1995 gestart en behoord hierdoor tot een van de oudere wijngaarden in Nederland.

Wij hebben Witte en Rode druivenrassen staan, waarvan Wijn of Druivensap gemaakt wordt.

Voor vragen bel 0617584550 of mail info@kleineheerlijkheid.nl

website
 
 

Duurzaamheidspark in Oss

In de Brandstraat experimenteert het Duurzaamheidspark met verschillende gewasteelten. Samen met een paar hogescholen wordt hier wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om onbespoten groente en fruit te telen onder zonnepanelen. Landbouwgrond krijgt hierdoor een duurzame meerwaarde. Door de combinatie duurzaam opgewekte energie en gelijktijdige productie van voedsel hoopt men in de toekomst bij te dragen aan een beter milieu. Bij de firma Streek zijn de groenten en fruit te koop die onder de zonnecollectoren worden gekweekt evenals zaadmengsels voor bloemen die insecten aantrekken. Het duurzaamheidspark hoopt zo bij te dragen aan een hogere biodiversiteit.

website
 
 

Echt Scharrelvlees uit Dreumel

In Dreumel in het Land van Maas en Waal staat scharrelvarkensbedrijf De Horst. Op deze boerderij worden bijna 200 zeugen en 1200 vleesvarkens gehouden volgens de strenge voorschriften van scharrelvlees Nederland. Dit betekent dat alle varkens in grote groepen leven in het stro met veel ruimte. Naast de scharrelvarkens worden er 50 biologische melkkoeien gehouden. In onze eigen boerderijwinkel verkopen wij vlees en andere producten van onze eigen varkens en koeien waaronder onze heerlijke worstenbroodjes.

website
 
 

Gewoon Wei in Neerloon

Gewoon Wei is gevestigd in Neerloon; een boerderij met oud Hollandse runderen en een kleinschalige zorgtak.

Geniet van onze kudde Lakenvelders en Groninger blaarkoppen in de uiterwaarden!
Onze koeien zijn een stukje levend cultureel erfgoed wat we in stand houden!

We werken volop mee aan het behoud van onze natuur en dieren door de inzet van biodiversiteit.

‘Proef het goede leven’
We verkopen vleespakketten van onze eigen runderen aan huis en nu ook in kleinere porties binnen de Firma Streek.

website
 
 

IJS&KAAS Boerderijautomaat in Oss

Aan de rand van Oss op de Mikkeldonkweg 17 hebben wij een boerderij met melkgeiten en kalveren. Sinds 2015 verkopen wij met behulp van automaten geitenkaas in 8 verschillende smaken zoals Jong, Oud, Italiano en Brandnetel. Daarnaast zijn wij in 2020 begonnen met het verkopen van ijs op basis van geitenmelk. Hierbij is er een ruime keuze met bijvoorbeeld de smaken Cookie, Aardbei en Bokkenpootjes. Kom gerust een keer langs gefietst of gewandeld om hier ter plaatse of thuis van een ijsje te genieten. Een kaasje is een echte aanrader voor ‘s avonds bij de borrel of in een maaltijd.

website
 
 

Joyce Vogels Keramiek uit Oss

Als kind al was ik geboeid door klei maar in 2010 maakte ik echt kennis met dit eerlijke en veelzijdige materiaal. De creatieve mogelijkheden zijn ongekend en de uitdaging zit hem in de technische mogelijkheden. Het hele proces van idee tot werkstuk is tijdrovend en stelt mijn geduld regelmatig op de proef. In de loop der tijd heb ik met vele aspecten kennisgemaakt en een aantal voorkeuren ontwikkeld qua technieken en eindresultaten. Zoals mijn Vogeltjes, er zijn er al heel wat uitgevlogen! Benieuwd? Kom gezellig langs en word ook gegrepen door de klei!

Instagram
Facebook

website
 
 

Kalfskoning uit Vinkel (Kaathoven)

Wij zijn Joris en Veronique van der Doelen en runnen een vleeskalverenbedrijf met 1400 kalveren in Vinkel.

Onze kalveren worden twee maal daags gevoerd met melk, waardoor het vlees een zachte smaak heeft en rijk is aan eiwit. Daarnaast krijgen de kalveren onbeperkt ruwvoer en vers drinkwater.

Omdat kalfsvlees een onbekend product is voor de Nederlandse consument zijn we gestart met de verkoop van kalfsvlees. We willen de mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met kalfsvlees door onze make-away boxen waarin een compleet 3 gangen diner zit. Daarnaast zijn de losse producten ook verkrijgbaar via de webshop of in de streekwinkel in Oss.

website
 
 

Kersenbedrijf Strik-Basten in Alphen

Kersenbedrijf Strik-Basten is gespecialiseerd in de teelt van zoete kersen. Wij telen sinds 2000 kersen in het Land van Maas en Waal. De kersen kunnen heerlijk zoet worden en helemaal uitgroeien omdat wij al onze kersen beschermd hebben. Wij beschermen onze kersen met folie en netten tegen vogels, hagel, regen en nachtvorst. Wij hebben kersen van ongeveer half juni tot half augustus. Kom gerust een keer langs om de kersen te bekijken in de boomgaar!

website
 
 

Kloosterproducten St Josephsberg Megen

Op de oude funderingen van het kasteel van Megen werd vanaf 1720 een Clarissenklooster gebouwd.

Met de opbrengst van verschillende theesoorten, vegetarische jams en spreads, naar eigen recept en uit de eigen kloostertuin, proberen de zusters te voorzien in het eigen levensonderhoud en het in stand houden van het klooster.

 

website
 
 

Landerij Van Tosse in Oss

Zuidelijk van Oss liggen de landerijen VanTosse, een bijna onaangetast Kempen- landschap met kleine akkers, houtwallen, bloeiende akkerranden, poelen en bosranden.

Vrijwilligers van de stichting Landschapsbeheer zaaien, oogsten en bewerken hier tal van gewassen. Naast jam is er veel lokaal geteeld en vaak vergeten voedsel te ontdekken en te proeven.

Op dinsdag en donderdag voormiddag kun je zelf je groente en kruiden plukken en kopen.

 

website
 
 

Muifelbrouwerij uit Oss

Muifelbrouwerij anno 2006 is dé Osse brouwerij die bekend staat om zijn immer smaakvolle Brabantse bieren. Onafhankelijk, craft en een tikkie eigenwijs.

website
 
 

MVL Streekvlees uit Macharen

Als boerenzoon ben ik opgegroeid met dieren om me heen. Stieren en koeien, het zijn prachtige dieren. Het meest bijzondere ras blijft de Blonde d’Aquintaine voor me. Een fijne huid, brede rug, krachtig van top tot teen en heerlijk van smaak. Toch zijn niet alle Blonde d’Aquintaines krachtig. Ik verbaasde me vaak over de kwaliteit van het vlees in de supermarkt, dat zou toch anders moeten kunnen. Om een eerlijk stukje vlees op de markt te brengen besloot ik het anders aan te pakken..

Ik wilde zelf de verantwoordelijk nemen. Kunnen vertellen wat er op je bord ligt. Ik koop daarom de Blonde d’Aquintaines zelf in de regio in, verzorg daarna de Blonde d’Aquintaines, werk samen met een ambachtelijke slager uit de regio en stel mijn eigen vleespakketten samen. MVL Streekvlees was geboren. Mijn streekvlees is voor mensen die willen weten wat ze eten. Altijd eerlijk en heerlijk van smaak.

Genieten van heerlijk vlees, Martijn.

website
 
 

Otje op maat gemaakt in Oss

Femke Otjens uit Oss heeft een creatieve geest , is daardoor gedreven en altijd op zoek naar creatieve oplossingen. De fijne kneepjes deed zij op bij haar opleiding Mode&Kleding en haar creativiteit ontwikkelde zich pas echt tijdens haar docentenopleiding beeldende vorming. Graag zet zij haar creativiteit in om anderen te stimuleren bij het creatief denken. Wanneer zij geen les geeft maakt zij producten die bij de firma Streek te zien en te kopen zijn.

website
 
 

Puur Berkshire in Heeswijk-Dinther

Bij deze tuinder in Heeswijk Dinther werden Berkshire varkens oorspronkelijk ingezet om de grond om te woelen en te ontdoen van ongewenste kruiden met wortel en al. Onlangs ontving de familie van Grunsven het predicaat vijfsterrenboer omdat het welzijn van hun varkens voorop staat. Het hele jaar door lopen deze varkens in de buitenlucht, worden geen antibiotica gebruikt, ontvangen ze geen krachtvoer en worden de beren niet gecastreerd. Bij de Firma Streek zijn verschillende producten te koop van de familie Van Grunsven uit Heeswijk Dinther zoals het vlees en de worst van de varkens maar ook van de kippen die vrij in het bos hebben gelopen en natuurlijk de bloemen van de tuinderij.

 

website
 
 

R44/Deelgenoten uit Oss

R44 ondersteunt mensen om weer kansrijk te zijn op de arbeidsmarkt. Dat doet men door middel van leer-werk trajecten bij bedrijven of in de eigen werkplaats aan de Rossinistraat in Oss. Hierbij wordt ge focust op vitaliteit, affiniteit en talentontwikkeling. Het verpakken van bijvoorbeeld dit kerstpakket is een voorbeeld van zo’n leer-werk project.

Ook in de Firma Streek vinden wekelijks een aantal medewerkers hun weg naar een permanente baan of een nuttig dagbesteding.

Voor het inpakken van de kerstpakketten voor de Firma Streek zijn ook medewerkers van R44 actief

website
 
 

Thissen’s Brouwerij Lith

In het Dorp aan de Maas Lith werd van 1867 tot 1951 bier gebrouwen aan het Brouwerspad. Vanaf 2015 bruist het bier hier weer in Thissen’s brouwerij. Hier brouwt men verschillende speciale bier in opdracht van (streek)brouwers maar heeft men ook een eigen speciale bierlijn ontwikkeld onder de naam “De vorst van Oss” Bij de firma Streek zijn veel van Thissen’s bieren te verkrijgen zodat u thuis kunt genieten van deze ‘vorstelijke’ bieren die vol passie en plezier zijn gebrouwen aan het Brouwerspad te Lith.

 

website
 
 

Tuinderij ’t Tuureind

In het voormalige gehucht het Duureind bevindt zich het familiebedrijf ’t Tuureind waar groente en fruit geteeld worden.

De belangrijkste producten zijn asperges, kersen en ander fruit. Heerlijk zijn de jams, dessertsauzen en vlaaivullingen van 100% vruchten, die in de eigen keuken gemaakt worden. Proef ook eens de kersensap die voor 100% van de eigen kersen wordt geperst en de gevulde aspergesoep gemaakt naar eigen recept.

Bezoek onze boerderijwinkel langs de Deursenseweg in Berghem waar nog tal van andere streekproducten te koop zijn.

website
 
 

Van de Vorle Paddenstoelenkwekerij in Berghem

Op de Paddenstoelenkwekerij van Familie van de Vorle in Berghem groeien elke dag de meest bijzondere, gezonde en smaakvolle paddenstoelen. Alle paddenstoelensoorten worden met de hand geoogst en vers geleverd. In het assortiment bij Firma Streek naast de kastanjechampignon en portabella ook nieuwe bijzondere paddenstoelensoorten, die biologisch worden gekweekt.

Onderdeel van het bedrijf is het Paddenstoelenhuis. Daar komen schoolklassen, klanten en andere groepen. ‘Mensen komen voor een rondleiding en we vertellen ze álles over onze paddenstoelen. En we laten onze paddenstoelen proeven natuurlijk. Want hoe interessant paddenstoelen ook zijn, ze zijn toch vooral heel erg lekker!’

website
 
 

Wildrundvlees.nl uit Keent

In een oude afgesneden Maasbocht van de Maas in Keent grazen de runderen van de stichting Taurus het hele jaar door in de sappige weide op deze vette rivierklei. Met een speciaal fokprogramma wordt geprobeerd het oerrund zo dicht mogelijk te benaderen. De dieren die hierbij jaarlijks hierbij niet worden uitgeselecteerd worden geslacht door de stichting Wildrundvlees, die dit vlees exclusief op de markt brengt. Deze producten zijn door de leefwijze van de dieren van uitzonderlijke kwaliteit. Bij de firma Streek is dit vlees te koop voor de mensen die van verantwoord geproduceerd vlees willen genieten omdat men ervan overtuigd is dat dit lekkerder smaakt omdat het dier een goed leven heeft gehad en dit niet ten koste van de natuur gaat.

website
 
 

Winery & Herbs in Schijndel

Zien, ruiken, proeven, voelen en ervaren. Maar ook zelf doen, zelf leren, tot rust komen en genieten. Daar gaat het allemaal om, op onze kampeer en wijnboerderij. We laten zien hoe planten groeien, bloeien en vooral ook smaken en in workshops kun je dat ook zelf leren om te maken.

Wij telen een 500 tal verschillende planten, zoals kruiden, druiven, groenten en fruit. Hier maken wij zo`n 80 verschillende producten van, zoals jams, theeën en wijn. Onze producten zijn te koop in onze eigen streekwinkel en natuurlijk hier in Oss.

Wij nodigen je graag uit om eens een kijkje te komen nemen of te komen kamperen.

Informatie over workshops, familie uitjes, vergaderen, kamperen vindt u op onze website. Wanneer de producten van het land rijp zijn en u wilt actueel geïnformeerd worden, volg ons dan op facebook.

website
 
 

Zweedse muilen uit Schaijk


In 1936 verhuisde de schoenmakende broers Kops van Kaatsheuvel naar Berghem en Schaijk om zich daar te vestigen als plaatselijke schoenmaker. Na wat omzwervingen startte Jan Kops in 1968 in Schaijk een bedrijfje onder de naam ‘Amako’ wat gestaag groeide. Aanvankelijk met duizenden paren kindersandaaltjes. Na de crisis in de jaren tachtig werden vooral heren-schoenen en sandalen geproduceerd en de bekende Zweedse muilen. In de firma Streek worden deze echte streekproducten getoond en bij de buren de schoenenzaak van Erren Ekstijn kunnen deze in de verschillende maten en kleuren gepast en gekocht worden.

website Erren-Ekstijn

website